Teen

Höst riley strumpor

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

brud naken fitta
riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

riley strumpor höst

Vad är skillnaden? Skillnaden mellan vanliga strumpor och löparstrumpor är att de sistnämnda är mer elastiska och glider därför inte ner. Många vanliga strumpor sitter främst åt runt vaden, medan löparstrumpor även har ett fast grepp runt hälen och foten. Bästa materialet? Ytterligare en skillnad mellan vanliga strumpor och löparstrumpor är materialet. Vanliga strumpor kan innehålla ren bomull som funkar i de flesta situationer, utom under löprundor då strumporna lätt blir blöta — vilket i sin tur kan leda till skavsår.

Löparstrumpor är gjorda av ull, syntet eller en blandning av syntet och bomull som håller foten torr. Självklart påverkar även årstiden vilket material du väljer. Ull är mer lämpat för höst, vinter och vår medan syntetblandningar funkar bättre för sommaren. Vilken tjocklek? En tjock eller tunn strumpa är en smaksak. En riktigt tjock strumpa kan påverka hur din sko känns, så om du föredrar tjocka strumpor bör du ha med dem även när du testar nya löparskor.

Om du helst springer i tunna strumpor bör du ändå leta efter par som har förstärkningar på häl och tå, där det är störst risk att du får skavsår. Vilken längd är rätt längd?

Vilken längd strumporna ska ha är inte bara en smaksak, utan beror också på vilken typ av skor du springer i. Se till att välja strumpor som gör det omöjligt för skon att sitta direkt mot huden. Rätt storlek? För små strumpor kan strama runt foten och påverka blodtillförseln, medan för stora strumpor kan knöla ihop sig och ge skavsår.

Löparstrumpor finns i många fler storlekar än vanliga strumpor, så det är lätt att hitta ett par som passar. Din stil? Precis som när det gäller resten av din klädsel kan du experimentera med stilen på dina strumpor.

Välj ett par som går ton i ton med skorna, eller kör på några som skapar en kontrast mot dina kläder. Kompression — eller inte? Forskningen ger inte särskilt mycket stöd för påståendet att kompressionsstrumpor påverkar vår prestationsförmåga under löpning. Däremot verkar kompressionsstrumpor kunna mildra känslan av träningsvärk timmar efter passet. Samtidigt finns det inga bevis för några negativa effekter. Så gillar du looken och känslan som kompressionsstrumpor ger är det fritt fram att testa!

Men det är särskilt viktigt att storleken blir rätt när det gäller kompressionskläder, eftersom syftet är att ge rätt tryck runt de kroppsdelar plaggen sitter på. Gå i första hand efter tillverkarens rekommendationer och testa dig fram. Läs också: Så väljer du löparskor. Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in. Löparskorna från New Balance uppskattas av såväl elitlöpare som motionärer.

Här får du veta mer om fyra av det anrika skoföretagets mest populära modeller. New Balance är ett av de mest populära löparskomärkena på marknaden, tack vare skornas perfekta mix mellan funktion och design. I dag har New Balance ett utbud som möter behovet hos alla löpare, oavsett nivå och underlag. Såväl den yppersta eliten, som till exempel svenskan Lovisa Lindh, som motionslöpare världen över uppskattar den fantastiska löpkänsla och skadeförebyggande support som New Balance-skorna ger.

New Balance-skornas egenskaper är baserade på kunskaper och erfarenheter som förvärvats under lång tid. Företag grundades av William J. Ursprungligen hette verksamheten New Balance Arch Support Company och producerade specialskor med stöd för hålfoten.

Han insåg att hönsens treformade fötter var perfekt utformade för att balansera upp deras kroppar. Detta blev grunden för New Balances flexibla stöd för hålfoten, som består av tre stödpunkter — precis som en hönsfot. Inledningsvis riktade sig New Balance-skorna till arbetare som ofta stod upp hela dagarna.

Den första professionella löparskon lanserades Trackster. Sedan dess har New Balance varit ett av de viktigaste löparskomärkena, som hela tiden legat i framkant av utvecklingen. De senaste årens innovationer, som mellansulematerialen Fresh Foam och FuelCell, gör att New Balance kan erbjuda lätta och responsiva löparskor med optimal stötdämpning — inom alla kategorier.

New Balance Fresh Foam v Tionde versionen av den neutrala toppskon är visserligen samma typ av sko som föregångaren, men den har fått så många nya tekniska lösningar att det egentligen handlar om en helt ny skomodell. Den väl tilltagna mellansulan i Fresh Foam X ger både mjukare stötdämpning och kvickare respons än version 9. Ovandelen har med hjälp av en avancerad stickningsteknik kallad Hypoknit fått en helt ny utformning, vilken förenar en extremt mjuk sockliknande passform med en överraskande god sidstabilitet.

Häldelen har en mjukt rundad form, där övre delen av hälkappan är uppdragen snett bakåt för att undvika tryck på hälsenan. Detta ger också skon en speciell siluett. Senaste versionen av är även märkbart lättare än föregångaren. Viktreduktionen beror i hög grad på att yttersulan endast har slitagetåligt material där det verkligen behövs.

Version 10 av är framförallt en mycket komfortabel träningssko, som tack vare sin väl tilltagna stötdämpning och breda sulplattform fungerar utmärkt för långa distanspass på hårda underlag. Skons kvicka löpkänsla och relativt låga vikt gör den också användbar för snabbare tempopass. Vikt: Herr gram. Dam gram. Häldropp: 8 mm Rek. New Balance Fresh Foam More v2. Fresh Foam More v2 lever verkligen upp till sitt namn.

Den är nämligen i första hand utvecklad för löpare som söker mjuk, komfortabel stötdämpning och har därför en ordentligt tilltagen mellansula i Fresh Foam X. Höjden på 34 mm i häldelen och 30 mm i framfoten ger skon ett massivt utseende, men skon väger — överraskande nog — ändå en bra bit under gram i storlek US 9.

Den låga vikten kan främst tillskrivas det faktum att skon inte har någon traditionell gummiyttersula. I stället utgörs kontaktytan mot underlaget av ett fastare EVA-skum, som på ett elegant sätt integrerats med mellansulan. Ovandelen har en kombination av tätare väv för att stödja foten och väv med en mer öppen, ventilerande struktur.

Den relativt mjuka hälkappan har ingen hårdplastförstärkning utan dess avrundade form och mjuka utformning sluter väl om hälbenet. Tillsammans med mellansulans högt uppdragna sargkant i hälpartiet skapar detta en god sidstabilitet. Fresh Foam More 2 kommer främst till sin rätt som en mängdträningssko på hårda underlag. Häldropp: 4 mm Rek. New Balance Fresh Foam Vongo v4. Genom en innovativ utformning av mellansulan har New Balance skapat en stabil sko i Vongo, utan att lägga in hårdare skumplast eller någon typ av plastbrygga i skons mediala inre del.

Detta innebär att man har använt samma densitet till hela Fresh Foam-mellansulan, men gjort sulplattformen lätt kilformad så att den är något högre på insidan jämfört med utsidan.

Tillsammans med ett djupt längsgående spår i yttersulan kan belastningen fördelas mot underlaget på ett sådant sätt att kontrollen av fotens inåtrullning pronation förbättras. Resultatet blir en utmärkt kombination av stötdämpning och stabilitet. Vongo i sin fjärde version har uppdaterats med samma Hypoknit-stickteknik i ovandelen som på toppmodellen , vilket ger en följsam passform med god ventilation. New Balance Fresh Foam Hierro v5. Hierro är en trail-modell som utvecklats för att klara av de mest skiftande underlag under långa och utmanande träningspass.

MegaGrip-yttersulan är tillverkad av den italienska sulspecialisten Vibram, och har en gummiblandning och ett mönster anpassat till såväl torra som blöta förhållanden.

Mellansulan i FreshFoam ger skyddande stötdämpning på såväl ojämna underlag som hårda vägpartier. För ökad sidstabilitet har mellansulan också dragits upp som en stödjande sarg i övergången mot ovandelen. Ovandelen är i sin tur en kombination av tätare, mer formfast textilmaterial och ventilerande nylon-mesh som har behandlats med ett skyddande PU-skikt. Hierro i sin femte version är en robust och tålig arbetshäst, som främst kännetecknas av sin mångsidiga användbarhet.

New Balance Running hittar du här. Få Sveriges största löpartidning hemskickad till dig 10 gånger för bara kronor! Du får massa tips om löpning, kost, prylar och om hur du bäst kommer i form, allt direkt hem i brevlådan och i din läsplatta.

Bra va! Sedan coronapandemin bröt ut har allt fler svenskar börjat träna utomhus. Den slutsatsen kan man dra av ny statistik från betalningsleverantören Klarna, som visar att e-handelsförsäljningen av sport- och friluftsutrustning ökat kraftigt.

Försäljningen av sport- och fritidsutrustning har ökat med 41 procent under det senaste halvåret, jämfört med motsvarande period Det visar försäljningsstatistik från Klarna, som bland annat levererar betalningslösningar till e-handeln. Detta är i linje med andra försäljningsrapporter från bland annat sport-, frilufts- och cykelbranschen. Enligt Klarna fortsätter trenden under hösten. De tre första veckorna i september har man sett en försäljningsökning på 33 procent av sport- och friluftsutrustning.

Klarna har också genomfört en undersökning bland svenska konsumenter. Enligt den har 34 procent av svenskarna köpt tränings- eller friluftsutrustning på nätet under det senaste året, och 60 procent av svenskarna har spenderat mer tid ute i naturen under coronapandemin. Samtidigt har svenskarna även börjat motionera mer ute i det fria i stället för att gå till gymmet — det uppger 47 procent av de tillfrågade i undersökningen.

Som ett resultat av det har 61 procent även köpt träningsutrustning som löparskor, enligt Klarna. Störst intresse för att e-handla sport- och friluftsutrustning har invånarna i Jämtlands län, där man i genomsnitt handlat 66 procent mer sport- och friluftsutrustning än genomsnittssvensken under perioden 21 mars — 21 september.

1 Comment

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google