Teen

Gay liardon roberts

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

brud naken fitta
liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

liardon roberts gay

När jag borde ha kollat på Kalle Anka och allt annat som hör julen till, råkade jag i veckan istället ta på mig foliehatten och låta min tvångsnyfikenhet dra in mig i en oväntat fängslande labyrint:. Som trendspaning inför tror jag att fler kommer göra som jag. På många sätt puckat eftersom fallet lär förbli olöst, att så mycket är sekretessbelagt, att man som en i gänget av sorgliga privatspanare helt får försöka lägga pusslet utan någon som helst förstahandsinformation - men som ett sånt där trendigt true crime-mysterium blir det en enda drog om man råkar prova.

Snart 31 år senare finns ju så extremt mycket tillgängligt. Förhör, ögonvittnesskildringar, en massa gamla dokumentärer och intervjuer där den ena utpekar den andra, förnekar inblandning eller bjuder på det mesta mellan aptitretande till vansinniga teorier. Drygt 40 vittnen såg delar av händelseförloppet, varav några hörde både skotten och såg mördaren fly därifrån - men ingen såg hans ansikte.

Christer Pettersson, den de flesta svenskar troligtvis misstänker som mördaren, var det i stort sett bara Palmes fru Lisbet som pekade ut, dessutom under minst sagt tveksamma former. Så tveksamma att även hon har lagts till bland den redan överdimensionerade skaran misstänkta. Liksom sonen Mårten. Löjligt förstås, men djupdyker man finns minst tio andra spår och misstänkta som på många sätt verkar troliga.

Och framförallt oerhört fascinerande historier. Lägg därtill hur mystiskt poliserna på plats betedde sig, alla svårförståeliga beslut från spaningsledarna och utredningen, alla fel och allt fiffel. I vårat snabba och blottläggande informationssamhälle är det stundom svårt att inte gapa.

Ju mer man rotar, desto mer framstår det som en gåta som det från regeringshåll tidigt beslutades om inte skulle kunna gå att lösa för utomstående. Då blir åtminstone jag bara mer sugen. Dekorimamannen, Skandiamannen, åringen, polisspåret, Grandmannen, Christer A, walkie talkie-männen, Anti, de möjliga konspirationerna.

Och vad allt kan ha betytt för samhället i stort. I fem dygn har jag varit fast inuti labyrinten, sett, läst och hört om det mesta jag kommit åt. Och samtidigt lärt mig om flera av de privatspanare som ägnat sina liv åt detta sedan mordnatten den e februari Likt vad gäller mycket annat här i livet var det väl den aspekten som hårdast greppade tag i mig: alla dessa människoöden. De uthängda spaningsledarna som satt i timslånga program och kämpade med vad de skulle svara.

Vittnesmål och uppgiftslämnare varav ju vissa givetvis sitter där i tv-rutorna och övertygande ljuger. Makan Lisbet som bredvid Anna i panik försökte mota bort henne, pratade om två mördare och som, efter frikännandet av Christer Pettersson , inte velat uttala sig. Eller privatspanaren Ingvar Heimer, upphovsman till den enligt mig trovärdiga mötesteorin, vars liv enligt polisen slutade med ett sår i bakhuvudet efter en olyckshändelse på en tunnelbanestation.

Att läsa igenom allt förundersökningsmaterial Palme-gruppen har skulle, menar olika källor, ta en människa mellan åtta till 15 år. Världens största polisutredning genom tiderna. Det lär ju knappast lösas i nån tillfredsställande nivå heller framöver, men jag tror alltså fler och fler kommer råka försöka. Palmemordslabyrinten är som gjord för vår tid där resan ofta är målet.

Återkom gärna om 31 år, om inte annat för att se om jag lyckats ta av mig foliehatten eller om den växt fast. Jag tänker hur som helst stanna kvar här inne ett tag till. Persson från där bland andra de misstänkta poliserna försvarar sig. Ett EM utan Holland Självklart blir EM ändå en njutning även för mig, och självklart måste jag ändå skriva något.

Rankade tia i världen, femma i Europa - men jag tror inte alls på hipsterfavoriten Österrike. En lätt grupp förvisso men sen ryker de.

Världsettan Belgien som många tippar ta guldet överskattas nog också. Fenomenalt spelarmaterial utan att kännas tillräckligt bra som lag. Då tror jag mer på det Italien eller England som mest snackas ner, och på högstanivån hos ett bortglömt Kroatien.

Vinner gör dock Tyskland, Spanien eller högst troligt Frankrike. Senast de arrangerade ett mästerskap var då Zidane tog dem till seger. Är det någon som jag tror kommer kunna bära den manteln i sommar så är det virtuosen Paul Pogba.

Girouds träben gör målen. Fick jag välja ett lag att unna framgång skulle det bli det genomsympatiska Island med vår Lasse Lava vid rodret. För Sveriges del, rankade näst sämst av alla deltagande lag, tror jag att det blir ungefär som i Tyskland-VM för tio år sedan: som bäst kämpar vi oss vidare ur gruppen för att sen trampa på en rejäl mina i första slutspelsmatchen.

Den gången var det hemmatyskar som förstörde festen medan det nu förmodligen blir hemmafransmän eller Spanien. Visst att det såg bra ut mot Danmark och Wales, men det är likväl ungefär samma lag som fick storstryk av Österrike och knappt lyckades vinna en match året innan.

Medias hyllningar till trots så är jag rädd att Granqvist återigen börjar se ut som ett levande Sagan om Ringen-träd snarare än den försvarsgeneral han nu lyfts upp till. Berg kommer jobba hårt men bränna lägen och spela med böjd nacke bredvid Zlatan. Guidetti kommer förmodligen ta hans plats där efter ett tag tack vare bättre inställning. Jag tror även mycket på Forsberg och hoppas att Hamrén vågar släppa fram några av de yngre, Augustinsson inte minst.

Det är ju dock Zlatan det mesta hänger på. Tänk att vår svennebanan är störst i hela EM! Fransmännen räknar med närmare tre miljoner besökare till de tio EM-städerna, där ju 24 länder med sammanlagt spelare gör upp om guldet. Och utöver sitt eget Frankrike hejar man på, som en ung fransos uttryckte det, "det land som Zlatan spelar för". Han verkar vara i majoritet: Sverige är andralandet för särskilt Paris-borna. När Sverige närmar sig andra matchen kommer väl det mesta i italiensk media handla om Ibra.

Innan han efter EM tar över England. Men då är det ju också slut för honom i landslaget. Som så många andra har jag tv-följt honom sedan Malmö-tiden för år sedan och kommer därför sitta på de franska arenorna med viss sorg.

Han lär, trots underlägsna lagkamrater, vara fantastisk i EM och göra vad han kan för ett värdigt avslut - men sen är alltså historien i blågult färdigberättad. Så tomt det kommer kännas! Minns målen som tog honom till Ajax, minns hånen och löpsedlarna innan han stack, minns svackan där i Amsterdam, minns vändningen, minns då vi såg honom träna i Gimo inför EM , minns hur överlycklig jag blev när han skrev på för mitt älskade Juve, minns hur häftigt det var att han mot förmodan direkt fick starta tillsammans med min storfavorit Del Piero, minns hur han självklart gjorde mål.

Förutom allt via skärmar var jag på plats när han skadade lagkamraten Rafael van der Vaart så halva Holland hatade honom. När han i förra EM cyklade in vad som valdes till turneringens vackraste mål upplevde jag det inte alls som de mer än För det var väl Mellberg som gjorde det målet? Ett personligt Zlatan-minne blev det i alla fall. De otaliga vid diverse skärmar orkar jag inte ens gå in på. Plus den förvånansvärt bra boken som jag sträckläste, och den underbara Den Unge Zlatan-filmen nu senast.

Och strax då farväl. Det känns i alla fall bra att chansen finns för ett fint slut med tårar och kärlek från det ditresta blågula publikhavet. Typiskt nog blir det väl dock bara för honom individuellt, inte för Sverige som lag. C'est la vie. Ett experiment med 24 lag och samtidigt även ett slags avslut för mästerskapen som vi lärt känna dem. EM därefter är uppdelat som nåt jippo över hela Europa, och VM därpå spelas i en typ av artificiellt Qatar.

Synd att pengarna verkar vara det viktigaste - jag tycker dock att det ändå känns spännande. Hillary blir inte nästa president - men vem vinner istället? Jag är redan igång och jag, som följt amerikanska val sedan jag som tioåring riskerade all min trovärdighet med att tidigt tro på Bill Clinton, känner mig återigen tillräckligt mallig för att redan nu berätta hur det kommer gå.

Så slipper nån oroa sig - jag har hittills aldrig haft fel men känner mig mogen för det nu. Så vem bland republikanerna har chansen? Ganska många tror jag. Men så råkade han, efter krishjälp från Obama när orkanen Sandy hade förstört stora delar av Christies New Jersey, ge den impopuläre presidenten en lite för kärleksfull klapp på ryggen och försvann därmed ur snacket som huvudkandidat.

Skandalen "Bridgegate" verkar glömd - men att vara go mot Obama förlåter man inte. Favorit bland många nu är Scott Walker - jag tror han ryker för att han är för ung, för okarismatisk och för endimensionell. Ted Cruz kommer ha ett rejält stöd bland de stora kristna grupperna, är en skicklig talare och debattör, men för radikal och kommer säkerligen göra bort sig några gånger under primärvalets gång. Han är dessutom alldeles för mycket av en vattendelare när en president snarare är en person både kidsen och mormor tycker om.

Rand Paul också skicklig, på andra sätt, men förlorar av liknande skäl. Rick Santorum, ännu en starkt troende kristen som för fyra år sedan fick stort stöd av den gruppen, kan ha en chans men bör både förstöra för och förstöras av Ted Cruz.

Lindsey Graham och Bobby Jindal saknar den karisma Mike Huckabee och Rick Perry har, men ger å andra sidan inte ett tillräckligt kompetent intryck och vice versa. Kvar är Jeb Bush och Marco Rubio. Den senare väntas tillkännage sin kandidatur inatt och är verkligen duktig - har karisman, känns genuin, är en bra talare, entusiasmerande, har en fin historia och verkar fri från gömda skelett i hemska garderober. Eftersom primärvalet är långt har han ett och ett halvt år att övertyga väljarna och kanske vinner han på det.

Eller kanske så verkar han bara mer och mer som en ny form av Obama folket inte vill ge samma förhoppningar om stora förändringar till, inte efter Obamas enligt majoriteten misslyckade år.

No change, no hope. Men en tredje Bush? Mediavinkeln och förutsättningarna när man har ett sånt namn blir ju ganska tydliga, men under dessa 19 månader fram till valet kommer befolkningen få en chans att se vem mannen bakom namnet är. Och jag tror att han kommer accepteras av fler och fler. Men någon superkandidat tycker jag inte att det finns. Hade Mitt Romney gjort ett tredje försök tror jag definitivt att han hade vunnit.

Nu är ingen av republikanerna så pass "presidential" att jag egentligen vågar räkna ut Hillary.

3 Comment

  • Jag kan ägna fyra-fem år av mitt liv åt att slita med en film någon makthavare sedan på några minuter kan döma ut biografdistributionen av, och av alla möjliga andra skäl än om filmen anses vara bra eller inte. Att i stora grupper ändra åsikt om slaveri, kvinnans lika värde, homosexuellas rättigheter och så vidare? På den tiden kunde en film rulla i flera månader och ibland år på bio, gå dåligt de första veckorna men sedan växa om dess rykte spred sig. J-P står framme vid dem med sin lilla kamera i handen och tittar i den utfällda LCD-skärmen. Jag behöver fast plan och stabil grundplats, för att starta ifrån: För att kunna fokusera på framtiden. Huset var flera hundra meter högt och brett.
  • Alltså ett tryggt hem för mig och min familj. Under ett av mina långa pass slog det mig hur jag kommer minnas det här, och jag som cirka aldrig är nostalgisk gick tillbaka och kikade runt i gamla projektmappar. Nej det Men det kan sannerligen gå för långt också. Kanske lånade Jesus ut nån Gameboy till honom under tiden? Jag är redan igång och jag, som följt amerikanska val sedan jag som tioåring riskerade all min trovärdighet med att tidigt tro på Bill Clinton, känner mig återigen tillräckligt mallig för att redan nu berätta hur det kommer gå.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google