Pantyhose

Kalkonbröst saltlake

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

brud naken fitta
saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

saltlake kalkonbröst

Att smörja in hela fågeln med smör — både utanpå och under skinnet — är också ett utmärkt sätt att få krispigt skin, men det är en ytlig behandling och det mesta av det goda smöret kommer rinna av och hamna i ugnsformen.

Om man frågar — många, men inte alla — proffskockar så finns det inget bättre sätt att pressa upp smakerna och saftigheten på kalkon än ett bad i saltlag innan den åker in i ugnen. Tekniken är enkel, men den kräver en del tid och en STOR gryta, om du inte kan tänka dig att använda en ren hink…. För mindre styckdetaljer av kött som absorberar saltlagen från alla sidor hade en procentig saltlag varit ett bra val, det vill säga 1 dl salt i 1 L vatten. Men för en stor fågel som kalkon behöver man tänka mer tid och mindre salt för att få det bästa, saftigaste resultatet.

Innan du ens sätter igång så finns det ett tips före alla andra när du lagar hel kalkon: Köp inte en kalkon som är för stor för din ugn. De största fåglarna kan väga över 10 kilo, men gränsen för vad du får in i en vanlig hushållsugn är ungefär hälften av det, högst 6 kilo. En minikalkon på 3 kilo räcker till 6 till 8 matgäster, en fågel på 6 kilo mättar 12 eller fler, beroende på vad för annat du staller fram på bordet. För mycket är bättre än för lite — och kalkonrester är bland det mest användbara som finns i ett kök inklusive skrovet som du använder till att koka fin buljong.

En mellanstor kalkon är färdigrimmad efter 6 till 8 timmar. Ett bra tips är att använda en smakrik vätska som marinerar köttet med hjälp av saltet. Nästan vilken god dryck som helst kan fungera, men här är några tips som inspiration:.

Rimma inte till överdrift du kan alltid tillföra mer salt under tillagningen och vid bordet och torka av kalkonen före tillagning. Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Genom att prenumerera på nyhetsbrevet godkänner du att dina personuppgifter lagras och behandlas enligt vår integritetspolicy. Kundvagnen är tom Till kassan. Hur man rimmar kalkon: För mindre styckdetaljer av kött som absorberar saltlagen från alla sidor hade en procentig saltlag varit ett bra val, det vill säga 1 dl salt i 1 L vatten.

Kalkontips nummer ett Innan du ens sätter igång så finns det ett tips före alla andra när du lagar hel kalkon: Köp inte en kalkon som är för stor för din ugn. Välj en mindre kalkon En minikalkon på 3 kilo räcker till 6 till 8 matgäster, en fågel på 6 kilo mättar 12 eller fler, beroende på vad för annat du staller fram på bordet.

Grundrecept för saltlag över natten: En mellanstor kalkon är färdigrimmad efter 6 till 8 timmar. Prenumerera på vårt Nyhetsbrev. Dela sida med andra Facebook Twitter E-mail. Tack för din anmälan! Bli proffs i ditt eget kök! Köp kr Köp.

2 Comment

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google