Pantyhose

Hasselhårig mogen

brud naken fitta

Ruskack eller fritillaria är den mest populära representanten för dessa färger. Artenamnet betyder bokstavligen "prickig färgning av fjäderdräkt", precis som en hasselrygg eller en ryp. Växten är upp till 35 cm lång, med smala blad. Blommor tappar klockor med ett klart schackbrädemönster. Det finns många varianter av hasselrygg.

Med den mest varierade färgen på blommor. Blommar i slutet av våren i veckor. Grouse är ganska opretentiös. Det växer bra i halvskuggiga områden i trädgården där vattnet inte stagnerar. Växer på ett ställe utan förändring. Gräva ett bo av lökar för reproduktion. Den reproducerar ganska snabbt och löper vild. En hasselrygg är lätt att sprida, inte bara med lökar, utan också med frön. Så vi kommer omedelbart att få mycket plantmaterial. Du kan spara mycket eller till och med tjäna pengar på att sälja lökar!

Riff kommer att blomstra om fem år. Ja, och växter odlade från frön har större vinterhårdhet än lökar från plantskolor. Vi kommer att så frön som samlas in i år.

Så de kommer att genomgå en naturlig lagring under vinterförhållanden. Samla så frön. På försommaren klipps mogna mörka lådor av över ett pappersark. Och lämnade redan hemma för att mogna. Efter ett tag blir väggarna i fröboxen ljusare och fröna spills ut på papperet. Så mogna frön av hasseln.

På senhösten sås de i marken.. Det är bekvämt att så i trälådor som är begravda i marken. Marken är beredd på följande sätt: 3 delar fruktbart land, 1 del torv och 1 del sand. Skott kommer att visas i början av våren. Tänk på skuggning och vattning, eftersom groddarna är mycket ömma. För att inte oroa dig för vattning kan du plantera på hösten omedelbart med hydrogel i lådor. Vattningen stoppas i mitten av sommaren.

När plantorna är tre år, dycks de i trädgården. Och ett år senare planterar de det på en permanent plats i trädgården. Författare: Natalya Kategori: Trädgårdsväxter Publicerad: 4 februari, Uppdaterad: 22 januari Ryp börjar blomma så snart den sista snön har smält. Så glädjande för ögat är deras sol-orange hattar efter de tråkiga halvtonerna på den utgående vintern! Men inte bara för deras skönhet älskar blommatillverkare hasselrygg så mycket: fritillaria är en riktig försvarare av trädgården.

Det tros att den specifika lukten av hasselrygg avvisar björnen och fosfonerna väl. Därför planterar många denna blomma runt omkretsen av en blomsterbädd eller tomt. Men det bör noteras att det inte är en lätt uppgift att växa en sådan barriär från hasselrygg. När allt kommer omkring växer barn i fritillaria dåligt, och i butikerna är färdiga lökar inte så billiga, och det finns också en risk att köpa en frusen lök Grouse eller Fritillaria lat. Fritillaria - ett släkte av örtartade perenner från familjen Liliaceae.

I naturen är cirka hundra och femtio växtarter kända för att växa i den tempererade zonen på norra halvklotet, i östra eller västra Asien. Det ryska namnet kommer från ordet "pockmarked", som i folket har betydelsen "brokig". Blommorhår ser ut som en liten palmträd med blommor upptill, och de kallas ofta paradisträd.

Ryplökor består av flera breda köttiga skalor, som uppdateras årligen. Ryplökor har inte integumentära skalor, så de kräver mycket noggrann hantering. Markstammen är lummig med många smala linjära eller avlånga lansformade löv, placerade whorled eller spridda.

Hängande blommor, enkla eller samlade i ett paraply eller panik, lockar uppmärksamhet med ljusa perianths av gula, lila, vita eller röda nyanser.

Ryp - efemeroider: vid botten av varje blad finns en nektar i form av en oval, rund eller triangulär intryck. Frukten från hasseln är en sexkantig låda med många frön, ibland påskyndade, ibland vinglösa. Låt oss prata om anläggningen, som förtjänst kallas den kejserliga hasselryggen, som ibland kallas den kungliga, och ibland den kungliga kronan.

Odlingen av den kejserliga hasselryggen på våra breddegrader blev moderiktig under det sextonde århundradet, men fram till nu bryter det ibland trädgårdsmästare - med alla trädgårdsarbetares ansträngningar kanske det inte blommar. Den kejserliga hasselryggen börjar blomma så snart snön smälter: citrongula eller saftiga orange blommor på höga pedunkler efter en tråkig vinter ser otroligt vacker ut.

De smälter väl in med andra vårblommor. Hasselryggen bildar vanligtvis två pedunkler, vid vilka basen bildas nya glödlökor, och tyvärr är det inte många barn som växer i rypan, så det kan vara dyrt att köpa ryplökar. Han gillar de imperialistiska välupplysta områdena av hasseln, men växer bra och i delvis skugga. Jorden älskar lätt, bördigt, måttligt fuktigt. Det är mycket viktigt att tillhandahålla god dränering.. När skogens växtsäsong är över, grävs hans glödlampor från marken och förvaras i ett torrt och ventilerat rum tills lampans rötter dyker upp: nu är det dags att plantera den i marken.

Detta händer vanligtvis i slutet av augusti eller början av september. De kejserliga ryperna har inte skyddande integumentära skalor och de torkar snabbt ut. Köp därför inte hassellökar vid sena höstförsäljningar: de är troligen övertorkade och kommer troligen inte att spira. Om du av någon anledning inte har möjlighet att plantera lökslus i tid, sänk dem ned i fuktig torv och placera i kylen i grönsaksfacket.

Om du inte har tid att plantera glödlamporna före slutet av september kan senare plantering av hasselrygg leda till att de nästa år inte kommer att blomma. Innan plantering bör glödlamporna desinficeras med en kaliumpermanganatlösning och sedan strö lätt över med krossat kol.

Innan plantering ska du förbereda platsen: gräva upp den, blanda sand i tung jord och oavsett mark, lägg torv eller humus till den.

Uppfattar väl hasselrygg och ett tillsatsmedel i form av kalk eller aska. Planteringsdjupet från botten är lökdiametrar, det är cirka cm. Ett lager sand hälls på botten av hålet, men om jorden är tung är det bättre att ersätta sanden med våt torv. Lägg sedan glödlampan på sanden eller torven nerifrån och ner, sprid rötterna försiktigt och fyll den med jord.

Egentligen är det mer korrekt att tänka på att detta är en rycktransplantation, inte en landning, även om det inte är någon mening att diskutera om villkoren om essensen inte ändras. Grouse är så opretentiös att du inte kan slösa tid på det alls. Om du inte är intresserad av resultatet - blommans kvalitet.

Att plantera och ta hand om hasselrygg är en utmärkt träningsupplevelse för nybörjare. Men om du vill se ett verkligt mästerverk av blomsterodlingskonst i din trädgård, kommer du att behöva spendera lite arbete på att ta hand om det kejserliga rycket. Vattningskraft utförs under en torr sommar. Se till att marken på platsen inte torkar ut mycket. Efter växtsäsongen, vattna området gånger i månaden så att lökarna med blommande ränder inte är i en alltför torr mark. Efter varje vattning är ogräs nödvändigt, men att lossa jorden är fylld med skador på rötterna, så bara bortskaffa jorden i området med torv eller humus med ett tre centimeter lager omedelbart efter plantering, efter att du har ströat träaska i området.

I amatörsblomsterodling används en vegetativ metod för naturlig uppdelning av glödlampan för att sprida hasselrygg. Som regel ger en glödlampa av en kejserlig hasselrygg inte mer än två stora dotterbarn, därför är denna metod inte den snabbaste, eftersom barnet separerades från moderns glödlampa och transplanterade växer i marken under flera år tills full blomning börjar.

Men den här metoden är den mest pålitliga. Du kan "hjälpa" hasseln på att bilda ett barn: efter en sommargrävning av hasseln på den största och friskaste glödlampan i den fetaste delen, görs en grund skrapning med en diameter på 2 cm med ett sterilt instrument och, utan bearbetning, tillåter de såren att torka i luften. Placeras sedan i ren torr sand och lämnas i ett torrt rum med god ventilation.

När rötter börjar växa på glödlamporna i slutet av augusti eller början av september behandlas det med fungicid och planteras på vanligt sätt.

Äggstockarna som förekom på växten som odlats från denna glödlampa bör tas bort, eftersom under denna växtsäsong ska alla krafter spenderas på utbildning och utveckling av barn. Efter att rycket har bleknat kommer de fortfarande att glädja ögat med sitt vackra grönska under en tid, men i början av juli förlorar rycket sin dekorativa effekt.

De börjar gräva lökar när den luftiga delen av växterna börjar bli gul och dö. Men vänta inte till slutet av denna process, eftersom glödlampan som vilar vid denna tidpunkt blir lätt byte för skadedjur.. Så snart bladen börjar bli gul, gräva ut glödlamporna, frigör dem från torra skal, skölj med varmt vatten, blötlägg i en halvtimme i en rosa lösning av kaliumpermanganat, ta bort, om det behövs, fläckar av råtta och andra skador, behandla skivorna med fungicid och strö dem med träaska och placera dem i träaska.

Ryplökor lagras i ett torrt rum med ventilation, där temperaturen inte stiger över 30 ºC, från början av juli till slutet av augusti, tills rötterna växer på kulorna och de är redo för höstplantning.

Glöm inte att inspektera dem då och då och identifiera ruttna eller skadade platser. Klassificeringen av hasselrygg är inte så svårt, men att studera de professionella finesserna är forskare och pedanters verksamhet. Vi kommer att göra en allmän granskning och tänka på de typer och sorter som är intressanta för ett stort antal amatörsträdgårdsmästare. Så, hasselnusar är uppdelade i sex avsnitt:. Avsnitt I Eufritillaria, i sin tur, består av fyra grupper, som inkluderar arter som härstammar från Medelhavet, Västasien och Västeuropa.

Den mest slående representanten är hasselryggen: i kulturen sedan , benämnd så på grund av dess likhet med färgen på den svarta rypan.

6 Comment

  • För förebyggande syften behandlas lökarna med en lösning av kaliumpermanganat kaliumpermanganat omedelbart före plantering. På land finns de minst produktiva ekosystemen i: a tropiska skogar, b tempererade skogar; c stepper och savannor; d arktiska öknar, e subtropiska skogar; f heta öknar; g berg över m. Weeding hjälper rötter att få syre och koldioxid från luften.. De representeras av arter relaterade till Mongooses började konsumera inte bara råttor utan också andra djur oftare mer tillgängliga , som i sin tur var naturliga fiender till insekter - skadedjur av sockerrör.
  • Mot denna bakgrund har insekter som matar på sockerrör multiplicerats avsevärt. Denna mängd bakterier fyller ett 0,25 liters glas. Placeras sedan i ren torr sand och lämnas i ett torrt rum med god ventilation. För att göra detta måste du vara uppmärksam på dess storlek - du bör välja stora prover. Vattning av denna växt kan minimeras genom att täcka jorden runt den med mulch. Rip ger i genomsnitt blommor cirka 5 cm långa.
  • Om du blandar vatten, sand, oorganiska och organiska gödningsmedel, blir denna blandning jord? Att dessa ämnen tränger in i vattendrag, åkrar, skogar utan naturlig eller konstgjord rengöring är farligt. Hur ska skogen huggas i bergen för att förkorta den naturliga förnyelsen av granskogen? Sidan om trädgården, stugan och inomhusväxterna. Planteringsdjupet från botten är lökdiametrar, det är cirka cm. Bestäm antalet kablar i slutet av året.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google