BDSM

Kanadensisk diabetisk röv

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

brud naken fitta
diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

diabetisk röv kanadensisk

Leena Lehtolainen vistas i naturen varje dag, oavsett väder eller årstid. I ett mysigt stockhus på landsbygden i Ingå bor en av Finlands mest framgångsrika författare. Vid skrivbordet med utsikt över den djupa tallskogen skriver hon sina romaner som har översatts till 29 språk.

Leena Lehtolainen bjöd in oss till sitt hem för ett öppenhjärtigt samtal om kärleken till naturen, konståkning, hennes största skräck, varför författare är kattmänniskor och anledningarna till att hon är glad i Ingå. Alldeles på gränsen till den gröna lunga som är Kopparnäs naturskyddsområde tittar ett svart stockhus med klarblå dörr fram mellan träden. Vid infarten står ett prydnadslejon tappert i höstrusket — det första tecknet på vad som snart kommer att bli tydligt bortom alla tvivel: Den som bor här älskar kattdjur.

Den som bor här är författaren Leena Lehtolainen. Den mörka hästskon som tjänstgör som dörrklocka hinner knappt träffa sin slagyta innan dörren glider upp. Där står hon. Författaren vars böcker om polisen Maria Kallio och livvakten Hilja Ilveskero har översatts till bland annat tyska, turkiska och japanska. Ett lätt duggregn viskar mot plåttaket.

Interiörerna går helt i trä — från stockväggarna som lyser gyllene i skenet från taklampan till det bastanta bordet. Hennes hem ser så urfinländskt ut att det blir exotiskt. Då hade vi letat efter ett hus i Västra Nyland i ett år. Slutligen bestämde oss för Ingå, eftersom min man jobbade i Esbo och avståndet till Helsingfors-Vanda flygplats är lagom kort.

Den är byggd på talet och har senare byggts ut, berättar Leena Lehtolainen om sitt hem i Ingå. I en fåtölj vilar en katt med njutningsfullt slutna ögon. På väggen hänger en bild av ett lodjur, målad av den kanadensiska konstnären Robert Bateman. Lehtolainen är inte den enda författaren som tycker om katter.

De är självständiga, men ändå hela tiden närvarande. Det finns vissa likheter mellan vårt arbete och katters liv. Jag tror att vi författare tycker om katter för att de påminner om oss. Lehtolainen är inte bara kattmänniska, utan också naturmänniska. Att skogen och havet är nära var en viktig orsak till att hon tog flyttlasset till Ingå. Det är underbart att jag varje dag kan vistas i naturen — det är väldigt viktigt för mig.

Lehtolainen är född i Vesanto och flyttade till Outokumpu när hon var fyra år. En liten stad i Norra Karelen med bara aningen fler än Ingås 6  Som brådmogen åring debuterade hon med boken Ja äkkiä onkin toukokuu — som bland annat innehöll referenser till Leo Tolstojs Krig och Fred.

Redan då visste hon att hon ville bli författare på heltid. Hennes första vuxenroman — Ensimmäinen murhani — utkom och då blev drömmen verklighet. Innan dess hade jag bland annat jobbat som intendent för kören Tapiolan kuoro. Jag hade inget jobb att återvända till. Däremot hade jag redan en klar bild av de två följande böckerna i huvudet.

Ekonomiskt sett var aldrig någon särskilt genomtänkt karriärsplan. Leena Lehtolainens familj består av hennes man, två vuxna söner som studerar på annan ort och två katter. Ja äkkiä onkin toukokuu har en hedersplats längst upp till vänster i bokhyllan i hennes sovrum. Som en första tunn, orange byggsten i fundamentet till hela hennes karriär. I det här rummet finns också hennes skrivbord.

Älg finns i skogarna här, och en granne berättade att han hade hört en varg yla. Men någon lo har jag aldrig sett. Även om jag är säker på att lon har sett mig. Att Leena Lehtolainen i dag är världskändis är inget hon reflekterar över i större utsträckning. I jämförelse med sin rikssvenska motsvarighet Camilla Läckberg , vars Instagramflöde är fullt av festbilder, känns Lehtolainens tillvaro närmast asketisk.

Om hon inte är ute och reser följer hennes dagar samma mönster. Då sätter jag mig vid mitt skrivbord och arbetar i ungefär två timmar. Sedan går jag ut. Beroende på årstid tar jag en promenad, joggar, åker skidor eller plockar svamp.

Sedan kommer jag in och jobbar vidare. Min nettoarbetstid är egentligen ganska liten, omkring timmar per dag, men mina bästa idéer kommer till mig ute i naturen. Helt säker är hon ändå aldrig på att det ska bli en nästa bok. Och ändå fortsätter hon att skriva dem i en rasande Stephen King -takt med en ny bok varje år. I fjol, , utkom Tiikerinsilmä. I år släpptes Viattomuuden loppu. Och förutom deckarna har hon arbetat på sitt passionsprojekt: Jään lumo.

En bok om konståkning, som hon har skrivit tillsammans med Kaisa Viitanen och fotografen Elina Paasonen. Lehtolainen är en passionerad konståkningsentusiast. Hon har tidigare tagit upp sporten i sina böcker, bland annat i romanen Kuolemanspiraali Dödsspiralen , där en berömd konståkare mördas.

Faktaboken Taitoluistelun lumo , som hon också skrev tillsammans med Viitanen, tilldelades utmärkelsen Årets sportbok i Finland Egentligen är entusiast ett för svagt ord för att beskriva Lehtolainens relation till konståkning. Hon brinner för sporten till den milda grad att hon firade Finlands årsdag på en läktare i Nagoya, Japan, där grand prix-finalen i konståkning gick av stapeln. Japanerna är helt galna i sporten. Min son som tycker om anime gav mig en dvd-box med Yuri on Ice , en serie som handlar om just konståkning.

Den fångar sporten förvånansvärt bra, säger Lehtolainen. Yuri on Ice. Hennes favoritkaraktär i den animerade succéserien är ryske Yuri Plisetsky han älskar också katter. Hennes favoritkonståkare i verkligheten är italienska Carolina Kostner.

Jag tycker också om Johnny Weir , han är en verklig persona! Lehtolainen har aldrig själv tränat konståkning professionellt, men snör på sig skridskorna så ofta hon har möjlighet. Eller på Kvarnsträsket, som ligger alldeles här i närheten. Vissa snöfria dagar när det fryser på är isen spegelblank där. Leena Lehtolainen har ett imponerande bibliotek i sin källare.

Precis som årets Finlandiaprisvinnare Juha Hurme uppskattar hon svensk och finlandssvensk litteratur. Bokhyllor finns lite varstans i hemmet, men den verkliga skattkammaren är biblioteket i källaren. Med åren har jag fått ett allt större behov av egen tid och då är det perfekt att få vistas här i Ingå. Här började allt. Leena Lehtolainen debuterade som författare med Ja äkkiä onkin toukokuu när hon var 12 år.

I dag har hon gett ut sammanlagt 28 böcker. Någon eremit är Lehtolainen ändå inte. Hon uppskattar den hemtrevliga känslan av bygemenskap på en liten ort. Jag älskar också att gå i julkyrkan här i Degerby — hela byn kommer dit. Lehtolainen — som värnar högt om tvåspråkigheten — brukar välja att gå på den svenska gudstjänsten. Ingå är den ort där Leena Lehtolainen har bott längst tid.

Hon berömmer servicen — framför allt kulturutbudet och hälsovårdstjänsterna. Här planerar hon att stanna. Hennes djupaste rädsla är att av någon anledning jagas bort från sitt hem. Det är en alldeles fruktansvärd mardröm. Sedan vaknar jag i min säng och allt känns bra igen. Lehtolainens rädsla låter kanske som hjärnspöken i dag. Men fortfarande finns det Ingåbor som minns hur det kändes att packa ihop sina saker och lämna sina hem. Tomten som Lehtolainens hus ligger på hörde till Porkala arrendeområde, en 1  kvadratkilometer stor kil som Sovjetunionen arrenderade åren Det är ett rätt så okänt kapitel i vår finländska historia.

Lehtolainen har själv flera gånger samarbetat med det lokala museet Degerby Igor, som är specialiserat på den här epoken, när hon arbetat på olika projekt. Eftersom Mario Kallio jobbar för Esbopolisen rör hon sig en hel del i Västnyland. Lehtolainen visar också gärna upp sin hemort för utländska gäster som kommer på besök.

Djurparken Lomamäen lemmikkipuisto, Kopparnäs naturskyddsområde och stenkyrkan från talet i Ingå kyrkby är några av sevärdheter som hon brukar ta dem till. Tillbaka till rubrikerna. För att få den här webbplatsen att fungera ordentligt skickar vi ibland små filer till din dator.

De flesta större webbplatser gör på samma sätt. Kakorna är små textfiler som sparas på din dator, telefon eller surfplatta när du besöker webbplatsen.

7 Comment

  • Post by Ballanrad » Då sätter jag mig vid mitt skrivbord och arbetar i ungefär två timmar. En liten stad i Norra Karelen med bara aningen fler än Ingås 6  Quote Post by Thorgalune » Kakorna är inte helt nödvändiga för att webbplatsen ska fungera, men de gör det lättare för dig att söka information. En bok om konståkning, som hon har skrivit tillsammans med Kaisa Viitanen och fotografen Elina Paasonen. Älg finns i skogarna här, och en granne berättade att han hade hört en varg yla.
  • Vad är kakor? På flera av våra sidor används kakor för att komma ihåg dina inställningar t. Post Reply. Lehtolainen är en passionerad konståkningsentusiast. Det är ett rätt så okänt kapitel i vår finländska historia.
  • Eller på Kvarnsträsket, som ligger alldeles här i närheten. Lediga jobb. Men fortfarande finns det Ingåbor som minns hur det kändes att packa ihop sina saker och lämna sina hem. Quote Post by Agajurus » Leena Lehtolainen bjöd in oss till sitt hem för ett öppenhjärtigt samtal om kärleken till naturen, konståkning, hennes största skräck, varför författare är kattmänniskor och anledningarna till att hon är glad i Ingå.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google