Amateur

Mycket långa bröst

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

brud naken fitta
bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

bröst mycket långa

Mer information: Sekretess- och cookiepolicy. Ibland kan det kännas som om du producerar för mycket bröstmjölk, särskilt under de första amningsveckorna. Läs vidare för att ta reda på om det verkligen är så och vad du kan göra åt det. Bröstmjölk är fantastisk, så det är bra att ha stora mängder av det, eller hur? Nja, inte alltid Vissa barn har svårt att hantera det snabba flödet som vanligtvis uppstår vid överproduktion av bröstmjölk. Mammor med överproduktion kan ofta känna sig obekväma, ha bröst som läcker ofta eller konstant och kan också löpa en större risk att drabbas av återkommande mastit.

Som tur är finns det ett antal strategier som kan vara till hjälp. Men innan du provar någon av dessa ska du ställa följande frågor till dig själv:. Har jag verkligen för mycket bröstmjölk? Vissa symptom på överproduktion anges nedan kan bero på ett antal andra saker.

Det är inte bra att du försöker minska din mjölkproduktion innan du är säker på att överproduktion är det underliggande problemet. I annat fall riskerar du att producera mindre mjölk än vad ditt barn behöver, speciellt under den kritiska första månaden när du försöker etablera din mjölkproduktion. Är överproduktion ett problem för mig och mitt barn? Om du är säker på att du har en överproduktion av bröstmjölk, men du och ditt barn ändå är nöjda, så behöver du inte göra något åt det.

I de flesta fall stannar mjölkproduktionen av efter de första månaderna. När barnet växer kommer det att få lättare att hantera det snabba flödet och kommer kanske till och med att trivas med det! Under de första fyra till sex veckorna efter förlossningen kommer nivåerna av det mjölkproducerande hormonet prolaktin att öka varje gång som mjölk avlägsnas från dina bröst.

Dina bröst anpassas under dessa första veckor efter hur mycket mjölk ditt barn behöver och hur stor mängd de ska producera varje timme. Det är därför vanligt och helt normalt att ha läckande bröst som fylls i snabb takt — och till och med sprutar mjölk under utdrivningsfasen.

Samtidigt håller även ditt barn på att lära sig samordna sitt svälj- och sugmönster, så lite hosta och kväljningar vid bröstet är något som du kan förvänta dig. Efter ungefär fyra till sex veckor kommer de höga nivåerna av prolaktin gradvis att minska, och din mjölkproduktion bör nu börja följa ett mer stabilt tillgång-och-efterfrågan-mönster som är baserat på ditt barns behov.

Hos en del mammor stannar mjölkproduktionen av snabbt medan det för andra kan ta lite längre tid. Överproduktion av mjölk verkar gå hand i hand med ett snabbare flöde, särskilt under den första utdrivningen. Ditt barn kan reagera med att hosta och få kväljningar i början av amningstillfället, klämma eller bita ihop om bröstet eller hålla bröstet väldigt slappt i munnen. Det kan även släppa taget om bröstet eftersom det snabba flödet kommer som en överraskning och sedan börja gråta för att måltiden har avbrutits.

Barnet kommer antagligen också att dricka stora mängder mjölk tillsammans med luft och kan därför få kväljningar och behöva rapa en hel del. Var så varsam som möjligt när du ska få barnet att rapa — häftiga rörelser i kombination med en full mage kan göra att barnet kräks och blir upprört. Mjölken som ditt barn får i sig vid början av varje amningstillfälle har en relativt låg fetthalt och består mestadels av laktos socker och protein.

När amningen pågått en stund och bröstet börjar tömmas så ökar fetthalten i bröstmjölken stadigt. Vid överproduktion kan ditt barn bli mätt innan det har hunnit tömma ditt bröst fullständigt.

Det innebär att det får i sig en hel del bröstmjölk som är rik på laktos, men inte så mycket av den fetthaltiga mjölken som kommer i slutet av amningen. För mycket laktos istället för en välbalanserad måltid kan försvåra matsmältningen, vilket kan leda till explosiv, skummande och grönaktig avföring.

I denna situation kan ditt barn paradoxalt nog vilja amma konstant och bli gnälligt mellan amningstillfällena — fastän barnet får i sig tillräckligt med kalorier gör den låga fetthalten i mjölken att det aldrig känner sig riktigt mätt.

Det beror på att det är fettet i födan som får oss att känna oss mätta. Tänk på skillnaden mellan att äta ett dussin riskakor och att äta lite ost och kex — osten gör att du känner dig mättare eftersom den har en högre fetthalt. Alla ovanstående symptom kan emellertid bero på andra saker, som reflux, allergi eller till och med för låg mjölkproduktion.

Överproduktion av mjölk kan endast vara orsaken ifall dessa symptom även åtföljs av överdriven viktökning. Barn förväntas gå upp ungefär  g i månaden, men vid överproduktion går de upp betydligt mer — ofta kring det dubbla. Mammor med för mycket bröstmjölk känner sig ofta överfulla och spända i brösten. Om det fortfarande läcker mjölk varje gång du ammar ditt barn även efter denna period kan det vara ett tecken på problem.

Vid överproduktion kan barnet inte alltid tömma det överfulla bröstet, och då är det vanligt att mammor drabbas av blockerade mjölkgångar och upprepade fall av mastit. Dessa problem kan emellertid även bero på andra saker. Om du har fastställt att du har för mycket bröstmjölk, och att det utgör ett problem, så finns det några enkla steg som kan underlätta för dig.

För vissa mammor krävs inga ytterligare åtgärder:. Om du har provat alla ovannämnda metoder, och du och ditt barn fortfarande har problem, så kan en teknik som kallas för blockamning hjälpa dig att få en mer hanterbar mjölkproduktion. Du ska emellertid rådfråga amningsrådgivare eller amningsspecialist innan du provar denna metod. Blockamning innebär att du ammar ditt barn när det visar tecken på hunger under en period på fyra timmar, men bara från det ena bröstet. Det andra bröstet blir då väldigt fullt.

Bröstmjölken innehåller något som kallas FIL feedback inhibitor of lactation som gör att det överfulla bröstet får signalen att sakta ned mjölkproduktionen. Det är kroppens sätt att se till att dina bröst inte fylls i oändlighet.

Prova denna teknik under ett dygn och växla bröst var fjärde timme. Om du inte ser någon förbättring kan du öka antalet timmar i tidsblocken till sex. Med denna metod använder du en elektrisk bröstpump för att fullständigt tömma dina bröst vid dagens början och sedan ammar du ditt barn omedelbart efter det.

Flödet saktas ned, vilket innebär att ditt barn bör kunna hantera det bättre. Barnet får även i sig mer av den fetthaltiga mjölken som kommer i slutet av amningen och känner sig därför mättare. Du kan börja med att blockamma fyra timmar i taget, som det beskrivs ovan. Om detta inte hjälper kan du testa med tidsblock på sex, åtta eller tolv timmar följande dag, beroende på hur allvarligt ditt problem är.

Prata med vårdpersonal innan du provar denna teknik. Du kanske inte behöver tömma dina bröst fullständigt igen efter den första gången, men vissa mammor behöver göra det en eller två gånger till.

En del mammor märker av en förbättring inom en, två eller kanske tre dagar, men blockamning ska inte pågå i mer än fem dagar. Breastfeeding answers made simple. Blood and milk prolactin and the rate of milk synthesis in women.

Exp Physiol. Overabundant milk supply: an alternative way to intervene by full drainage and block feeding. Int Breastfeed J. Medelas superabsorberande amningsinlägg för engångsbruk är utformade för rikligt mjölkläckage — i synnerhet kort efter förlossningen — och håller dig torr, bekväm och säker både Om du läcker bröstmjölk från det ena bröstet medan ditt barn ammar från det andra kan du använda Medela mjölkuppsamlingskupor för att samla upp den Medela Ultra thin amningsinlägg för engångsbruk är utformade för dig som har lätt till måttligt mjölkläckage, och utgör ett diskret sätt att hålla dig skyddad Jag tillåter cookies Close.

Välj ett land. Din amningsperiod. Kontakt Nedladdningar Locationfinder Privacy policy Upphovsrätt. Homepage Medela Amning för mammor Din amningsperiod Hur du minskar överproduktion.

För mycket bröstmjölk? Hur du minskar överproduktion Ibland kan det kännas som om du producerar för mycket bröstmjölk, särskilt under de första amningsveckorna.

Dela detta innehåll. Men innan du provar någon av dessa ska du ställa följande frågor till dig själv: Har jag verkligen för mycket bröstmjölk? Mjölkläckage är inte alltid ett tecken på för stor mjölkproduktion Under de första fyra till sex veckorna efter förlossningen kommer nivåerna av det mjölkproducerande hormonet prolaktin att öka varje gång som mjölk avlägsnas från dina bröst.

Tecken på överproduktion hos ditt barn Överproduktion av mjölk verkar gå hand i hand med ett snabbare flöde, särskilt under den första utdrivningen. Symptom på överproduktion hos mamman Mammor med för mycket bröstmjölk känner sig ofta överfulla och spända i brösten. Hur du minskar din mjölkproduktion Om du har fastställt att du har för mycket bröstmjölk, och att det utgör ett problem, så finns det några enkla steg som kan underlätta för dig.

För vissa mammor krävs inga ytterligare åtgärder: Prova att amma i tillbakalutad ställning. Om du ammar i tillbakalutad eller liggande ställning får ditt barn mer kontroll över amningen, vilket kan underlätta det hela. Det kan själv bestämma amningstakten och lyfta på huvudet om mjölken flödar för snabbt. Glöm inte att placera en handduk under dig för att samla upp mjölk som spiller ut.

Lätta på trycket. Om dina bröst känns mycket obekväma kan du pumpa ur lite mjölk för hand eller med en pump för att lätta på trycket — försök att pumpa ur minsta möjliga mängd. Varje gång du avlägsnar mjölk från brösten får de meddelandet att producera ännu mer mjölk.

Även om urpumpning kan ge temporär lindring kan det även förvärra problemet i det långa loppet. Om du behöver pumpa ur och förvara mjölk som barnet ska matas med när du inte finns till hands är det bäst att göra det efter att du kommit till rätta med din överproduktion.

Använd amningsinlägg. Om du läcker mjölk kan ett par amningsinlägg eller mjölkuppsamlingskupor innanför BH:n hjälpa dig att hålla dina kläder torra. Om ditt läckage bara är lätt till måttligt, eller om du har läckande bröst under graviditeten, hjälper Ultra thin amningsinlägg för engångbruk dig att känna dig trygg på ett diskret sätt.

Undvik amningste och amningstillskott. Om du dricker amningste, äter amningskakor eller tar örtbaserade tillskott för att få igång mjölkproduktionen under de första dagarna ska du sluta med det, eftersom det kan vara en del av problemet. Blockamma för att minska mjölkproduktionen Om du har provat alla ovannämnda metoder, och du och ditt barn fortfarande har problem, så kan en teknik som kallas för blockamning hjälpa dig att få en mer hanterbar mjölkproduktion. Välj storlek på din Medela brösttratt.

E-bok - Bröstmjölkens fantastiska funktioner.

0 Comment

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google