Amateur

Sona hednisk sex

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

brud naken fitta
hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

hednisk sex sona

Intervju och foto av Ylva-Maria Thompson. Publicerad på SpraySex och GirlsCorner. Det kan vara genom sitt utseende, sina prestationer, sina uttalanden eller på vilket sätt som helst, så länge vi finner det värt att uppmärksammas. I sommar planerar Calle och Jennie att hålla en sexkurs för par som vill utveckla sitt kärleksliv. De kallar kursen Gudomlig Njutning.

Låter det lite flummigt? Ja, kanske för den som inte vet vad detta innebär. Men när man lyssnat på Calle o Jennie ett tag blir det klart som korvspad, självklart, fullständigt begripligt och börjar kännas livsviktigt.

Om alla tänkte som dom skulle världen vara en underbar plats att leva på. Jennie är en utbildad dataingenjör, men bytte bana efter att utvecklat andra kreativa sidor med sitt skrivande och fotograferande.

Hon fotograferar bland annat naket vilket hon blev uppmärksammad för i tv-programmet Paradis i vintras. Sedan ett tag tillbaka jobbar hon som fotassistent åt Walter Hirsch. Jennies intresse för sexologi är kopplat till alla plan; fysiskt, känslomässigt, intellektuellt och andligt. Calle är utbildad skådespelare, men arbetar främst med måleri och foto, grafisk form och webdesign, och även en hel del som lärare i olika sammanhang — från kurser och föredrag om shamanism och andlighet till sex och samlevnad.

Det andliga intresset löper som en röd tråd genom hans liv, liksom intresset för sex. Calle är också historieberättare, och har alltid något nytt kul att förmedla. Calle och Jennie. Jennie: Jag har fotograferat sen jag var liten. Min mamma tog med mig på utlandsresor varje år från det jag var sju-åtta år gammal och kameran var alltid med. Men jag har tidigare inte sett bildskapandet som mitt primära uttryck — jag trodde jag var bättre på att uttrycka mig i text.

Så jag har inte haft intentionen att vara bra på att skapa bilder, men nu ser jag det som mitt främsta mål — att bli duktig nu menar jag inte duktig flicka men att ha ett yrke jag kan vara stolt över. Innan jag kom på att jag kunde jobba kreativt med bild ägnade jag tre år av mitt liv åt att studera till dataingenjör.

Så det blev en del irrvägar… men ibland måste man kanske göra något annat än det man egentligen ska, för att komma fram till vad man verkligen vill. Jag har alltid fått höra att det är så lätt att prata med mig och det har jag haft nytta av när jag informerar om sex i olika sammanhang. Exempelvis hade jag det när jag arbetade extra i Ylva Franzéns butik Secrets med Afrodites apotek.

I mötet med kunderna lade jag märke till vilken brist på kunskap och vilken svält på bra information det finns! Den stora tillfredsställelsen för mig låg inte i att sälja något, utan att se kunderna gå därifrån glada och mer upplysta.

Jag är helt enkelt väldigt ogenerad och har väldigt lätt att prata om sex med andra på ett intimt sätt utan att det blir så snaskigt som det gärna blir i media. Snaskigt sex i media. Jennie: Att det blir ytligt… Folk säger att det är för mycket sex i media, men jag tror att det snarare är tvärtom!

Att det skrivs mycket om sex beror på att folk har ett behov av mer information och kunskap. När tidningarna tar upp olika typer av sexualitet handlar det också ofta om att visa på avarter — man fortsätter att göra sex till något fult istället för något fint, när det viktiga egentligen är att synliggöra.

Snaskigt, snuskigt, fnissigt. Om man jämför med matlagningsprogram skulle det vara som om man aldrig vågade visa ingredienserna. Ett exempel — när man bläddrar i en kvällstidning kan man se en helsidesbild på en man som tänt eld på sig själv och står och brinner, eller döda människor med sönderskjutna kroppar — och ingen protesterar mot det — men visar man bilder på människor som knullar måste de censureras så att man knappt fattar vad det är man ser.

För barn måste det vara oerhört skrämmande att se på nyheterna, och allt våld som visas, det kan man ju verkligen få mardrömmar av. Men ett par nakna bröst anser man att de ska skyddas från åsynen av. Då ska tidningarna döljas av blå lådor i hyllan. Nakna bröst är nämligen fa-a-a-arliga för barn! Och jag som trodde att nakna bröst var till för barn! Och så skrattar Calle sitt bullriga, sköna skratt som släpper loss all spänning.

Calle o Jennie skrattar tillsammans åt världens absurditeter och jag skrattar med. Fult att vara för intresserad av sex. Jag vill gärna vara objekt för Jennies åtrå!

Sen utgår dom från att deras världsbild är en absolut sanning, som alla fanatiker gör, och att barnen ser världen på samma förskrämda sätt. Snacka om självupptagen bild av tillvaron!

Det handlar med andra ord om rädsla. Vi är helt enkelt väldigt rädda för de djupaste, starkaste drifterna och krafterna, och de Stora Frågorna i Livet; Gud, Sex, Döden och Livet. Och det vi är rädda för skjuter vi ofta ifrån oss, låtsas att det inte finns. Jennie: Ja, man ställer sig utanför, som att man inte är en del av det själv. Calle: Det anses t. Se bara hur fördömande man är mot tjejer som viker ut sig i media.

Jennie: Man gör narr av de som är mer intresserade av sex än vad man är själv. Är sex ofarligt? Jennie: Eftersom sex är en av mina vägar till självförverkligande, och eftersom jag dessutom har en pedagogisk ådra, vill jag förmedla den kunskap jag själv skaffat mig.

Men inte bara kunskap, jag vill även förmedla min attityd, en öppenhet och naturlighet. Sex är inte farligt. Det är kul, läckert, vackert, sexigt, njutningsfullt och ofarligt att utforska. Jennie: Ja, så länge man respekterar sig själv och vet vad man vill för stunden.

Men kan säga nej, man kan avstå från att dras in i sånt man inte vill vara med om. Kanske kan man inte alltid veta vad som kommer att hända, hur man själv kommer att reagera i en ny situation, om man till exempel provar på att binda varandra, men då får man stoppa när man känner att man inte kan hantera det.

Man kan säga nej. Jennie: Ja, då kan det hända att man åker på en smäll. Men man kan ju faktiskt vara försiktig. Men sex i sig är ofarligt. Calle: Nja, jag håller inte riktigt med här.

Sex kan visst vara farligt. Precis som att segla, klättra i berg, cykla, eller för den delen gå ut på gatan!

Livet har garanterat dödlig utgång hahaha. Men beträffande sex är vi definitivt överdrivet rädda. Det är så mycket hjärnspöken — monster under sängen, lejon i garderoben. Eller rädd för att ta reda på vad man vill — innerst inne. Sex kan bli ett surrogat för en massa andra saker, om vi aldrig pratar om sex, känslor och relationer.

Att utforska sex är inte ofarligt — i synnerhet om man har en föreställning om att sex är farligt — för då tror jag att det kan bli det också. Jennie: Men det jag menar är att man ska ha attityden att sex inte är farligt. Livet är mycket roligare om man vågar leva och utforska det.

Man kan inte gå runt med hängslen, livbälte, skyddshjälm, gummistövlar och flytväst på sig hela tiden. Vi vill se mångfald! Jennie: Det kan ske på olika sätt. För mig personligen handlar det t. Det man vill se är en mångfald av uttryck. Calle: Apropå mångfald — när folk säger att porr är en dålig förebild är det faktiskt inte porrens fel att ungdomar får en skev bild av sexualiteten. Det är bristen på andra bilder.

Jag brukar jämföra med mat. Om folk bara åt geléhallon och sega råttor skulle det inte hjälpa att förbjuda geléhallon och sega råttor — om man inte hade något annat att äta! Men äter man en hälsosam, varierande och balanserad kost är det OK att äta lite geléhallon och sega råttor ibland. Tänk om Filminstitutet och Skolverket kunde producera alternativa, sexiga, läckra, inspirerande och pedagogiska utan att bli pekpinniga och övertydliga erotiska filmer!

Men det som vore en verklig välsignelse vore om porr kunde accepteras som en kulturyttring bland andra! Om dagstidningarna skulle ta in recensioner av erotiska filmer, böcker och andra media skulle det skapa ett ekonomiskt intresse av att höja kvalitén på utbudet, och då skulle vi snart få se riktigt bra erotik. Det är jag säker på. Calle: Om jag gör en parallell med datavärlden var det så i början att alla program och manualer var skrivna med ett väldigt dåligt språk, fullt av fackuttryck och anglicismer, eftersom det framför allt var tekniker som använde dem.

Men när fler började arbeta med datorer kom det också en efterfrågan på en kvalitetshöjning. Den nya kundkretsen kunde helt enkelt inte acceptera ett så dåligt språk. Parallellt tror jag att när man börjar prata mer öppet om porren, och öppet ställa krav på kvalitet, så kommer kvalitén att höjas, det ser man ju tendenser till redan.

När filmen var ny som medium ville inga teaterskådespelare syssla med något så vulgärt som att medverka på film, så man jobbade mest med amatörer. Men sen blev det mer intressant när det visade sig att man kunde tjäna mycket pengar inom filmbranschen.

För mig själv var det så att jag började skapa min egen erotik därför att jag tyckte det mest inom porren var tråkigt. Jag hade min egen bild av vad som är erotiskt. Jag började fotografera naket för över 20 år sedan, och erotiska noveller har jag skrivit sedan början av talet.

3 Comment

  • Om alla tänkte som dom skulle världen vara en underbar plats att leva på. Calle: Det anses t. Är sex ofarligt? Jennie: Det kan ske på olika sätt. Tillbaka till Artiklar av gästartister ».
  • Har de förföljt mig, skall de också förfölja er. Från att ha varit väldigt obekväm att visa mig naken eller i underkläder har jag inga som helst problem med det i dag, både inför Martin och andra på klubben. Calle: Om jag gör en parallell med datavärlden var det så i början att alla program och manualer var skrivna med ett väldigt dåligt språk, fullt av fackuttryck och anglicismer, eftersom det framför allt var tekniker som använde dem. Vilken roll spelar våra egna val? Detta är en vanlig retorik i vår tid, och det gäller inte bara vårt förhållningssätt till hbtq-rörelsen. Men om vi ändå tar frågan för vad den är skulle man kunna besvara den på följande sätt: Jesus talar ett antal gånger om äktenskap och sex.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google